Γαλιλαία (34 Θέματα)
Καμηλιέρηδες.
Ερείπια γοτθικής εκκλησίας στην Άκρα, στο Ισραήλ.
Η Πτωλεμαΐς, το νυν λεγόμενον Άκρι, πόλις διάσημος με οικοδομάς λαμπρότατας, με κάστρον οχυρόν, και με λιμένα καλόν και χωρητικόν και με εκκλησίαν επ'ονόματι του μεγαλομάρτυρος Γεωργίου. Η Ναζαρέτ.
Η λίμνη της Τιβεριάδας, ο Ιορδάνης και η Νεκρά Θάλασσα. Το όρος Θαβώρ.
Το Κυριακόν όρος, η εκκλησία του Ιωάννη του Βαπτιστή στη Σεβάστεια. Η Κανά της Γαλιλαίας.
Το Σπήλαιο των Προφητών στους Αγίους Τόπους.
Το όρος Κάρμηλο (Ισραήλ).
Η λίμνη της Γαλιλαίας (Τιβεριάδα).
Εκκλησία στον χώρο που, κατά την παράδοση, έγινε το θαύμα της Κανά.
Το βουνό στο οποίο, κατά την παράδοση, έγινε η "Επί του Όρους Ομιλία" .
Τα ερείπια της Τιβεριάδας στις όχθες της λίμνης της Γαλιλαίας.
Το όρος Θαβώρ.
Σπήλαιο κάτω από τα ερείπια του μοναστηριού στο όρος Θαβώρ, το οποίο χρησίμευε ως εκκλησία.
Ερείπια του μοναστηριού στο όρος Θαβώρ.
Άραβας χωρικός από τη Ναζαρέτ.
Το σπήλαιο στη Ναζαρέτ όπου κατά την παράδοση ήταν το σπίτι του Ιωσήφ και της Παναγίας.
Βυζαντινή εικόνα που βρέθηκε στα ερείπα της πόλης Σεφορίδος ή Διοκαισάρειας, σήμερα Τζιπορί.
Άποψη της Ναζαρέτ από τον δρόμο της Σεφορίδος.
Η λίμνη της Τιβεριάδας (Γεννησαρέτ) και όστρεο του τύπου Buccinum Galileum.
Η λίμνη της Τιβεριάδας (Γεννησαρέτ), η πόλη της Τιβεριάδας και τα λουτρά της Εμμαούς. Άποψη από τη δυτική όχθη προς τη χώρα των Γαδαρηνών.
Το όρος Θαβώρ όπως φαίνεται από την πεδιάδα του Εσδρελόν.
Άποψη της Ναμπλούς. Η λίμνη της Γαλιλαίας από τα νότια, εκεί όπου εξέρχεται από αυτήν ο ποταμός Ιορδάνης. Άποψη του αραβικού χωριού Μπεϊτίν, το οποίο πιθανώς ταυτίζεται με τη βιβλική Βαιθήλ.
Άποψη του όρους Θαβώρ. Τα παράλια της λίμνης Τιβεριάδας. Τα όρη Εβάλ και Γεριζίμ στην πεδιάδα της Ναμπλούς. Το χωριό Ναΐν της Γαλιλαίας, όπου σύμφωνα με τη Βίβλο ο Ιησούς ανέστησε τον γιο της χήρας.
Άποψη της Ναζαρέτ.
Εκκλησία στο σημείο όπου η Παρθένος Μαρία τρόμαξε βλέποντας τους κατοίκους της Ναζαρέτ να καταδιώκουν τον Ιησού. Σύμφωνα με την παράδοση που μεταφέρει ο περιηγητής, ο βράχος άνοιξε με θαυματουργό τρόπο ώστε να μπορέσει η Παρθένος Μαρία να κρυφτεί μέσα του. Σύμωνα με τον περιηγητή, την εκκλησία λειτουργούσαν Νούβιοι χριστιανοί.
Άποψη της Ναζαρέτ. Σε πρώτο επίπεδο, το σπήλαιο όπου βρισκόταν το σπίτι της Θεοτόκου, και στο οποίο έγινε ο Ευαγγελισμός. Σύμφωνα με την παράδοση που μεταφέρει ο περιηγητής, η Παρθένος Μαρία τρόμαξε αντικρίζοντας τον αρχάγγελο Γαβριήλ και κρύφτηκε πίσω από τον κίονα που διακρίνεται στην εικόνα. Στο σημείο αυτό υψώνεται σήμερα η καθολική Βασιλική του Ευαγγελισμού.
Η επονομαζόμενη κρήνη του αρχαγγέλου Γαβριήλ στη Ναζαρέτ. Σύμφωνα με την παράδοση, εδώ εμφανίστηκε ο Αρχάγγελος στην Παρθένο Μαρία η οποία είχε έρεθι να πάρει νερό. Κατά τον περιηγητή, αντικρίζοντας τον αρχάγγελο, η Θεοτόκος άφησε να πέσει κάτω η στάμνα που κουβαλούσε και τρομαγμένη έτρεξε πίσω στο σπίτι της. Στο σημείο αυτό υψώνεται σήμερα η ορθόδοξη εκκλησία του Ευαγγελισμού στη Ναζαρέτ. Σύμφωνα με το κείμενο, την εκκλησία λειτουργούσαν εκείνη την εποχή Ινδοί χριστιανοί (Alaphisi), αλλά πιθανώς αναφέρεται σε Νεστοριανούς χριστιανούς.
Φρούριο στην πόλη Κάφρ -Κάνα της Γαλιλαίας, που συνήθως ταυτίζεται με την Κανά του Ευαγγελίου. Στο κτίριο αυτό θεωρείται ότι τελέστηκε ο βιβλικός γάμος εν Κανά. Στο κέντρο αναπαριστάται το πηγάδι από το οποίο ο Ιησούς άντλησε νερό και το μετέτρεψε σε κρασί.
Άποψη οικισμού, πιθανώς της Καπερναούμ. Το σημείο όπου ο Ιησούς Χριστός πολλαπλασίασε τους πέντε άρτους και τους δύο ιχθύες.
Άποψη της πόλης Τιβεριάδας στη Γαλιλαία, την οποία θεωρείται ότι επισκεπτόταν συχνά ο Ιησούς ως παιδί.