Όρος Ίδα (Kazdağı) (12 Θέματα)
Άποψη των Δαρδανελίων.
Τοπίο στο όρος Ίδα από τον Φρε Αποκορώνου, με βάση σχέδια της 24ης και της 25ης Μαΐου 1864.
Το όρος Ίδα από τον Φρε Αποκορώνου, 24 Μαΐου 1864.
Το όρος Ίδα από τον Φρε Αποκορώνου, 24 Μαΐου 1864.
Το όρος Ίδα από τον Φρε Αποκορώνου, πριν την ανατολή του ηλίου, 25 Μαΐου 1864.
Τοπία της Τρωάδας: Α. Άποψη του Όρους Ίδη. B. Άποψη της αρχαίας Ατάνδρου, σήμερα Αλτίν ολούκ. στους πρόποδες του Όρους Ίδη και ανατολικά της Αλεξάνδρειας Τρωάδας. C. Το Ακρωτήρι Λεκτόν στη Τρωάδα. D. Το βορειοανατολικό άκρο της Λέσβου (κοντά στο Μανταμάδο). E. Άποψη του ακρωτηρίου Λεκτόν στη Τρωάδα.
Τοπία στην Τρωάδα, μεταξύ του ακρωτηρίου Εσκί Σταμπούλ και του Στενού των Δαρδανελλίων. Στη θέση G ο συγγραφέας αναφέρει ότι βρίσκονται ερείπια λουτρών της Αλεξάνδρειας Τρωάδας.
Τοπίο στην Τρωάδα, μεταξύ του χωριού Κουμ καλέ και της Αχιλλείου (σήμερα Μπεσικά Μπουρνού), αρχαίας πόλης όπου κατά την παράδοση βρίσκονταν ο Τύμβος του Αχιλλέα (σήμερα λόφος Μπεσίκ Τεπέ). Στο βάθος διακρύνεται το Όρος Ίδα.
Οι πηγές του Σκαμάνδρου στο Όρος 'Ιδη.
Εικ. 1. Άποψη του Όρους Ίδα στην Τρωάδα. Εικ. 2. Άποψη του Ελλησπόντου.
Χάρτης των στενών των Δαρδανελίων και της θάλασσας του Μαρμαρά: 1. Ο Όλυμπος της Βιθυνίας. 2. Η Προποντίδα (Θάλασσα του Μαρμαρά). 3. Τα νησιά του Μαρμαρά. 4. Η θέση της Καλλίπολης. 5. Το κάστρο Σουλτανιγιέ στην ασιατική ακτή των Δαρδανελίων. 6. Ο Ελλήσποντος. 7, 8, 9. Τα νέα φρούρια των Δαρδανελίων. 10. Αρχαία ερείπια στην Τρωάδα. 11. Το όρος Ίδα. 12. Ο ποταμός Σιμόεις. 13. Η Κωνσταντινούπολη.
Άποψη της κορυφής του όρους Ίδα, στην Τρωάδα, από πανδοχείο στο Αδραμύττιο.